Minerade diagonaler

Svårighetsgrad 1

Johann Sehwers, 1922
Vit drar och vinner

Med tanke på semestern och den eventuella värmen[1] har jag den här gången valt ut en kort, och förhoppningsvis lättsmält, sak. Mer än fem minuter ska inte behövas på den här.

Det känns svårt att ge en bra ledtråd — ni har naturligtvis redan noterat att många pjäser råkar befinna sig på en och samma diagonal, och att vit har en löpare? En sak till kan väl avslöjas utan att lösningen blir helt uppenbar: svart måste kasta in handduken redan i andra draget.


Fotnoter:

  1. Denna studie publicerades i Schacknytt sommaren 2002, vilket fick mig att också lägga till »den nationella depressionen efter fotbolls-VM» — så här femton år senare har den nationella depressionen förhoppningsvis gått över, eller beror på politiker, PostNord eller andra malfunktionerande delar av vårt samhälle. []

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *