Ett listigt bakhåll

Svårighetsgrad 3

Lars Falk, 1984
Vit drar och vinner

Min före detta klubbkamrat i Linköpings ASS Lars Falk får avsluta detta lilla miniblock av svenska studier. Att jag satte svårighetsgraden till tre i det här fallet beror dels på att poängen i mitt tycke är ganska väl dold, och dels på att några varianter kräver vissa kunskaper i tekniska slutspel; repetera gärna din gamla bronsspringare innan du ger sig i kast med dagens studie.

Du ska få första draget: 1.Te3!, och vit tänker ta e-bonden med tornet i nästa drag om hen får chansen. Hur försvarar sig svart mot det, och hur bryter vit ner det försvaret?

2 reaktion på “Ett listigt bakhåll

  1. Snyggt! En ytterligare liten poäng är att om svart försöker med 5… Td6, följer 6. e8S+! Inte särskilt svårfunnet i det läget, men springarförvandlingen är nödvändig, eftersom varken 6. e8D? Tf6+ eller 6. Ke5? Td2! fungerar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *