Kvartsmänniskan

Tankar om och kring musik, del 64

David LindleyQuarter of a man

(Om uppspelningen inte startar, klicka här!)

Ännu en gång fick jag ett sista-minuten-tips om en artist som måste med i den här serien; en facebook-vän, Christer H., påminde världen om att det är 80 år sedan David Lindley, en av få artister som kan konkurrera med Norman Blake om titeln som stränginstrumentens mästare, föddes[1]. Jag har bara en skiva med honom, »El Rayo-X», men studerar man wikipedia-artikeln om honom så har jag dessutom ett flertal skivor där han medverkar på legendariska plattor med, till exempel, Bob Dylan och Leonard Cohen. Om Jackson Browne dyker upp i den här serien är sannolikheten mycket stor att det också innebär ett lite falsettsång(!) av Lindley…

Som vanligt är det åtminstone för mig oklart vad texten egentligen vill säga — tills någon kommer med ett genomtänkt förslag på motsatsen kommer jag att betrakta den som ett begåvat stycke nonsens. Men alla har vi väl känt oss väldigt små ibland…


Fotnoter:

  1. Ska man vara petig var det, enligt Wikipedia, igår, men det tar jag inget extra för. []

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *