Landslagsresor

Tankar om och kring musik, del 31

LandslagetTala om vart du ska resa

(Om uppspelningen inte startar, klicka här!)

Nu när det svenska fotbollslandslaget är ute på långresa, och ska gräva guld mot USA i helgen, så borde det väl passa med en gammal goding på temat. Annars måste jag nog erkänna att det som i första hand fastnat här inte är texten, utan fiolintrot av Maybritte Nicklasson. Det var också på grund av den fiolsnutten som Drängarna blev dömda för plagiat i en process som gick ända till Högsta Domstolen.

Texten verkar annars ganska aktuell på de svenska vädret:

Ta mig dit där solen skiner
Dit där himlen jämt är blå
Dit där sjöarna är klara
Dit jag alltid velat gå

Jag har alltid bott i staden
Jag har sällan sett nån sol
Och jag känner ingen glädje
på den platsen där jag bor

Åkej; det är väl inte den vassaste poesi som den här serien bjudit på, men det verkar som svensken i gemen känt så den här sommaren, åtminstone om man får döma av den strykande åtgången på sista-minuten-resor till soligare nejder. Själv lever jag, som kanske är bekant, enligt Dan Hylanders motto i förra veckans text.

Gruppen Landslaget var i högsta grad Lasse Lindboms skapelse, och enligt mig den främsta, även om Triad väl haft den största hitten, och min syster har The Husbands som stora favoriter. Landslaget var också första stoppet för en annan svensk stjärna, Magnus Lindberg, och det är väl inte helt otroligt att han dyker upp senare i den här serien.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *