ASPRI?

Som framgår av länken »Om kommentarer» på bloggens hemsida för jag ett ständigt krig mot spamrobotar. Just nu (peppar, peppar, bonk i skallen) är det jag som har övertaget; förra natten fick jag över 50 spamkommentarer, men behövde inte manuellt förpassa en enda till skräpkorgen.

Men det är inte utan att jag fruktar den dag då spamrobotarna börjar visa lite ASPRI, det vill säga Artificial SPam Robot Intelligence; en singularitet i de regionerna av mänsklighetens domäner skulle förmodligen kunna överträffa de mänskliga kommentatorer som huserar på tidningars och andra stormediala hemsidor i volym, ehuru knappast i dumhet.

Döm om min förskräckelse då jag vid en snabb titt på dagens skräppostskörd fann ett meddelande från »rgohqvxow», som i sin helhet (med länkar och länkförsök bortplockade) löd »U8Jwnx lcqtrrdisxnm, swcfwhterrcb feourfzyxxqu, geznqrmfhjpf». Som lätt inses var det inte kommentarens språkliga elegans eller dess övertygande argumentation som fick mig att haja till, men valet av blogga att göra denna kommentar till visar endera på spår av intelligens eller en oförtjänt portion tur — I’m sorry I’ll read that again

design_01

Addendum 2015-01-29: Under natten som var fick jag ännu en mystisk påhälsning av den ASPRI-aspirerande spamroboten. Denna gång lämnade den (under ett nytt alias, »gwwuoqiioz») sin kommentar (»ftvpkcmph, mafmbdfxdr») till min blogga Ombyte förnöjer

Addendum 2015-02-08: Den semiidiotiska[1] roboten ger sig inte; under nattens lopp försökte signaturen »opbujepza» att lämna meddelandet »KoMqFw tkksxwsjmzuo, nszrsxjxohag, wgfawexzsanp, okbdboytpvhi» till min blogga »Lite religionskritikkritikkritik». Det kan väl inte vara…? Skulle Douglas Adams kunna ha misstagit sig?


Fotnoter:

  1. Detta nyord avser att kombinera begreppet »semiotik» med »semi-» och »idiotisk». []

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *