En östlig årstid

Tankar om och kring musik, del 46

Totte WallinVåren dör aldrig i Prag

(Om uppspelningen inte startar, klicka här!)

Totte Wallin får avsluta den här lilla miniserien med allvarliga humorister, eller skämtsamma sanningssägare, om man föredrar den vinklingen. Wallin är väl mest känd som humorist, med låtar som »Enköpingståge», »Ryska posten» och »Morronpasset», men som höres har han även en allvarligare sida. Och våren dör förhoppningsvis inte i Kiev heller.[1]

Om någon inte minns vem Jan Palach var, så finns naturligtvis information på wikipedia.


Fotnoter:

  1. För att förekomma eventuella messerschmittar som gör sig redo att kasta sig över mig med påståenden av typen »Prag ligger faktiskt väster om Stockholm, så det så!», så är det säkrast att jag påpekar att detta faktum är mig bekant, och att ordet »östlig» som förekommer i rubriken helt syftar på att den aktuella orten dåmera räknades till Östeuropa, och ibland även fortfarande räknas dit. SDS! []

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *