Göteborg har återfunnits…

Någon gång under november uppdaterade Apple sina kartor, vilket bland annat innebar att Göteborg återfunnits, åtminstone om man inte är så petig. Som synes i de två bilderna längst ner så ser man vid en viss upplösning bara de tre västkustmetropolerna Lundby, Kungsbacka[1] och Mölndal, och det är först när man zoomar in lite till som till exempel Göteborg, under sitt engelska alias »Gothenburg», dyker upp på kartan.

Av de andra egendomligheterna jag påpekat så har de flesta fixats till hjälpligt. Östersjön går emellertid forfarande till Kristiansand, Grankullaviken är ännu torrlagd och Västervik är fortfarande prickfritt, även om det numera flyttat tillbaka till sin vanliga plats vid Stegeholms slottsruin. Det går i alla fall långsamt åt rätt håll, men vägen är fortfarande lång tills Apple har en kartapp värd namnet.

applemap_11applemap_10


Fotnoter:

  1. Lundby är i denna upplaga av Apples kartapp en liten by nordväst om Kungälv, medan Kungsbacka har flyttat tillbaka till sin vanliga plats. (Jag noterade inte denna miss i min förra artikel, men min syster i Frillesås påpekade för mig att även Kungsbacka tvingats flytta ut i obygden.) []

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *